Donderdag 12 oktober 2023

Aanmelden voor de expositie ‘Eigen Werk’

in de Peddemorsboerderij

Het cultureel centrum Peddemorsboerderij organiseert haar jaarlijkse expositie ‘Eigen Werk van amateurkunstenaars uit Twenterand’ in de maand oktober. Het enthousiasme van de bezoekers en deelnemers in de afgelopen jaren is voor de stichting een stimulans om nu ook weer de boerderij van donderdag 12 oktober t/m zaterdag 21 oktober open te stellen voor de amateurkunst uit Twenterand.

Vele kunstenaars uit Twenterand doen elk jaar opnieuw mee om hun kunstvoorwerpen te exposeren, maar elk jaar zijn er ook een tiental kunstenaars die voor de eerste keer hun creatie aan het publiek willen tonen. Het is opnieuw de moeite waard om deze expositie van ‘Eigen Werk’ te bezoeken: of het nu gaat om een hernieuwde kennismaking of om een eerste kennismaking met de amateurkunstenaars uit Twenterand, die aan een breed publiek tonen hoe leuk het is om met creatieve en kunstzinnige uitingen bezig te zijn. Ieder jaar is het een grote verrassing wat er allemaal in de prachtige oude boerderij wordt geëxposeerd, want elk jaar moet er iets nieuws aangeboden worden. De kunstenaars krijgen ieder een plek in de boerderij toegewezen en samen met de commissie ‘Eigen Werk’ van de Peddemorsboerderij wordt deze expositie dan ingericht. Er is dan ook een grote verscheidenheid aan kunstuitingen te zien, o.a. schilderen, olie en of acryl, houtsnijwerk, creatief houtbewerking, fotografie, vilterij, tekeningen, steenbewerken, glasfusing, wolbewerken, kleibewerken, wood carving, etc.

Aanmelding

Voor de amateurkunstenaars uit Twenterand is dit de mogelijkheid om zich te laten zien. Zij kunnen zich opgeven t/m vrijdag 6 oktober en wel via mailadres: info@peddemorsboerderij.nl of tel. 0653932218.

Expositie
De expositie ‘Eigen Werk is van donderdag 12 oktober t/m zaterdag 21 oktober’ en wordt gehouden in de Peddemorsboerderij aan het Westeinde 432 in Vriezenveen. De kunstenaars zijn tegelijkertijd gastheren en –vrouwen en kunnen de bezoekers van alles vertellen over hun werk en dat van hun collega’s.

Openingstijden:

Op donderdag 14.00 – 17.00 en 19.00 – 21.00 uur, vrijdag 14.00 – 17.00, zaterdag 14.00 – 17.00 uur. De entree is €2,-.


Drie workshops tijdens de expositie

Tijdens de expositie Eigen Werk organiseert Toon je Kunst in samenwerking met de Peddemorsboerderij in drietal workshops, die hieronder vermeld worden.

WORKSHOP VILTEN 7 T/M 12 JAAR

Maak je eigen ketting, tas of haaraccessoire van vilt! Zit jij in groep 4, 5, 6, 7 of 8 en vind je het leuk om creatief bezig te zijn? Kom dan naar de workshop vilten! Onder leiding van Hettie Veurink ga je lekker frutselen en knutselen met vilt. Hettie leert je wat vilt is en hoe je dit bewerkt tot een tof tasje, een stoere ketting of een opvallende haaraccessoire. Je kiest zelf wat je wilt maken.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar toonjekunsttwenterand@gmail.com of door een Whatsapp bericht te sturen naar Charon Wessels op 06-49769783.

Datum: Dinsdag 17 oktober

Tijd: 15.00 - 17.00 uur, Westeinde 342, Vriezenveen

Waar: Westeinde 342, Vriezenveen.


WORKSHOP TEKENEN 8 T/M 12 JAAR

In een tekening kan alles!

Vind jij het heerlijk om te tekenen en je eigen wereld te creëren? Of ben je benieuwd of tekenen iets voor jou is? Geef je dan op voor de tekenworkshop "Kleurrijke Herfst"!

In deze tekenworkshop leer je de belangrijkste geheimen en technieken van tekenen. Samen met een docent van Kunstkring Westerhaar ontdek je wat creatief denken is en mag je experimenteren met verschillende materialen. Aan de hand van een opdracht ga je bezig met je eigen kleurrijke herfstwerk. Aanmelden kan door een mail te sturen naar toonjekunsttwenterand@gmail.com of door een Whatsapp bericht te sturen naar Charon Wessels op 06-49769783. De tekenworkshop "Kleurrijke herfst" is een samenwerking tussen Kunstkring Westerhaar en de Peddemorsboerderij in Vriezenveen.

Datum: Woensdag 18 oktober

Tijd: 18.00 - 19.30 uur, Westeinde 342, Vriezenveen.

Waar: Westeinde 342, Vriezenveen.

WORKSHOP TEKENEN VOLWASSENEN

Binnenkort meer informatie over deze workshop.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar toonjekunsttwenterand@gmail.com of door een Whatsapp bericht te sturen naar Charon Wessels op 06-49769783.

Datum: Woensdag 18 oktober

Tijd: 20.00 - 22.00 uur

Waar: Westeinde 342, Vriezenveen.