Woensdag 1 december 2010

Kerstmarkt Peddemorsboerderij

De traditionele kerstmarkt van de Peddemorsboerderij in Vriezenveen wordt dit jaar gehouden op vrijdag 10 december 2010. Ongeveer 30 kramen worden in en om de boerderij geplaatst. Deze plaatsen zijn inmiddels allemaal bezet. Alle kramen zullen gezellig worden verlicht. De boerderij zit dan ook propvol. Vanwege de grote animo heeft het bestuur van de Peddemorsboerderij zelfs meerdere standhouders teleur moeten stellen, omdat er geen plaats meer beschikbaar was.

Op de kerstmarkt is ook dit jaar weer van alles te koop: kerstdecoraties, sieraden, likeur, jam, houtdecoraties, graftakken, kerstkaarten, beelden, kerstkransen, borduurwerk, schilderijtjes, en nog veel meer. Ook de Italiaanse proeverij is er dit jaar weer. De Vriezenveense Harmonie gaat oliebollen bakken en verkopen. Voor de kinderen is er weer het lotenboomje waarmee leuke prijzen gewonnen kunnen worden. De kleintjes mogen bovendien gratis grabbelen uit de wandelende grabbeljurk.
De inwendige mens wordt natuurlijk niet vergeten. In het voorhuis van de boerderij kan men lekkere koffie, thee, warme chocolademelk, koek en snert nuttigen. De Stichting verkoopt zelf ook weer de zelf gebakken ouderwetse “knieperties”.

Vanaf 17.30 uur zijn de midwinterhoornblazers ook weer van de partij die hun repertoire bij de oude put zullen blazen. De organisatoren en de standhouders heten u van harte welkom op deze gezellige kerstmarkt. De kerstmarkt wordt gehouden op vrijdag 10 december a.s. van 13.00 tot 20.00 uur aan het Westeinde 342 in Vriezenveen. Voor volwassenen bedraagt de entree slechts 1 euro en voor kinderen is de toegang gratis.