Donderdag 30 oktober 2014

Tweede expositie ‘Eigen Werk’ was succesvol

Afgelopen zaterdag werd de tweede expositie van amateurkunstenaars uit Twenterand na vier weken afgesloten. De expositie “Eigen Werk’ was evenals het eerste jaar een groot succes. Deden er het eerste jaar 37 kunstenaars mee, dit jaar gaven zich 46 deelnemers op.


Ruim 430 bezochten de Peddemorsboerderij en bewonderden de vele kunstobjecten die prachtig in deze museumboerderij waren tentoongesteld.


In plaats van een opening organiseerde het comité van de Peddemorsboerderij een afsluiting van deze expositie samen met de deelnemende kunstenaars. Deze vorm van samen de expositie te evalueren onder het genot van een hapje en drankje werd bijzonder op prijs gesteld.

Voorzitter Dirk Boswinkel gaf een uiteenzetting over het verloop van deze expositie en bedankte de kunstenaars voor het tentoonstellen van hun werk, daarna sprak burgemeester Cornelis Visser de kunstenaars toe en stimuleerde hen om volgend jaar weer deel te nemen. Ook was de burgemeester onder de indruk van al het mooie werk dat uit de gemeente Twenterand hier in deze boerderij te zien was.


Dank
Daarna sprak Natasja de Vogelaar, namens de kunstenaars nog een dankwoord aan het bestuur van de Peddemorsboerderij. Zij bedankt voor de gastvrijheid en de gelegenheid dat de kunstnaars uit Twenterand hier hun kunstwerken kunnen tentoonstellen aan het publiek.

Ook bood ze namens alle kunstenaars een groepsfoto aan het bestuur als tegen prestatie, welke door het bestuur dankbaar in ontvangst werd genomen.

Jaarlijks
Deze expositie ‘Eigen Werk’ vindt elk jaar plaats in de maand oktober.


Foto onderschrift:
De kunstenaars uit Twenterand die deel namen de aan de tweede expositie ‘Eigen Werk’: staand v.l.n.r. Nastasja de Vogelaar, Dianne Goosselink, Hennie Kobes, Ineke Posthuma, Joke Kottier, Piet Lampen, John Wieringa, Gerdien Smelt – Engberts, Gerrie Netters, Esther de Boer, Mariëtte Rompelman, Ina Altena, Carla Reekers, Wilma Lesscher, Erna Maathuis, Peter Wiltvank, Jeannette Dijkstra, Jan Nijkamp, Sientje Scherphof, Karin Huiskes, Henny Kruissink.
Zittend v.l.n.r.: Jennie Dekker, Joke van de Berg, Rieke Walraven, Carla de Bruin, Arnold Karen, Marietje Dimmendaal, Piet Stodel, Gerdien Bulters.
Knielend v.l.n.r.: Henri Holland, Harry Soepenberg, Gert Jan Heidstra, Gerard Scherphof, Jan Koelewijn.
Niet aanwezig op de foto Jo Smelt-Holtman, Dirk Boswinkel, Gerda Eshuis, Rijk Lubbertsen, Bertus Kobus, Truus Oude Alink, Els van der Sloot, Anita Stegeman, German Veldhoff Berthie Postma, Jetty Dam-Efdé en Gerrit Zandbergen