Zaterdag 8 juni 2024

Muziek verbindt Twenterand

De liefhebbers kunnen zich weer opmaken voor een mooie en sportieve tour door de gemeente, waar de rode draad van muziek en gezelligheid te vinden is in en rond de verschillende rustlocaties.

Op vier bekende punten in de uitgezette routes is er muziek van 13.00 tot 16.00 uur. Na elk optreden van een half uur is er een pauze om naar de volgende locatie te gaan.

Aan het eind van de middag wordt deze zomerse activiteit afgesloten met een optreden op het terrein van boerderij Dekker, aan de Twistveenweg 13 in Westerhaar. Er is gekozen voor het geografische middelpunt van de gemeente Twenterand. De bekende Twentse band Celebration start hier met spelen om 16.15 uur en dit feestje gaat door tot 18.00 uur.

Celebration is een tienkoppige band en bestaat inmiddels meer dan 30 jaar. De band heeft haar sporen al flink verdiend. Behalve optredens in heel Overijssel was het toch wel heel bijzonder de uitnodiging destijds in het Amstelhotel in Amsterdam. Voor een exclusieve trouwpartij in het fameuze hotel mocht Celebration de muziek verzorgen en de bruiloftgangers laten swingen.

De muziekgroep heeft een breed repertoire van onder meer Sam & Dave, The Blues Brothers, Chicago en Phil Collins, om maar een paar te noemen. Maar ook komen de discoclassics voorbij.

Deze afsluiting wordt dus ongetwijfeld een gezellig feestje voor de deelnemers op het terrein van gastvrije locatie Boerderij Dekker in Westerhaar.

De organisatie heeft voor Muziek Verbindt Twenterand vier routes samengesteld. Op elke beginlocatie van de routes kan gestart worden vanaf 13.00 uur. De deelnemers kunnen zelf beslissen waar zij hun muzikale tour willen beginnen.

Deze startlocaties zijn in Vroomshoop in het MCC-gebouw aan het Oranjeplein 2.

Hier treedt de muziekgroep Common Ground op. Deze bandleden maken het liefst muziek op hun eigen wijze. Zonder op elkaar te hoeven brommen. Common Ground is in de audiowereld een beproefde methode om ‘gebrom’ te voorkomen…

Het komt wel goed met deze jongens. Blues, jazz, country, folk, pop, klassiek … Eigenlijk is alles te verwachten bij BrassO. Beleef het zelf!

Ook het Kerkelijk Centrum Het Anker aan de Hoofdstraat 35 is vanaf 13.00 uur deze middag een muziektempel. Hier is het koper-ensemble BrassO te beluisteren. BrassO bestaat uit 13 muzikanten. Professioneel geschoold en gevorderde amateurs. Het ensemble staat onder leiding van Wim Booij. Het repertoire van BrassO is divers: een mix van Bachs barok tot Prokofievs hedendaags. En nog veel meer!

Wie in Vriezenveen wil beginnen kan dat doen bij de Peddemorsboerderij aan het Westeinde 342. Hier maakt countryzangeres Anna Mc Rose er een feest van. In vrij korte tijd heeft Anna naam gemaakt in de Country-scene. Ze staat op bijna elk belangrijk Country-evenement in ons land. Ze heeft een prachtige stem waarmee ze de mensen raakt. Het is voor haar een beetje een thuiswedstrijd: Anna Mc Rose is als Anica Schoemaker geboren in Vriezenveen.

Ook kan er gestart worden midden in de velden van Westerhaar, bij De Johanneshoeve aan de Dalweg 39. Het popkoor Update zorgt daar de hele middag voor mooie muziek van bijvoorbeeld Abba en Tina Turner. Het koor heeft inmiddels al enkele prijzen gewonnen en heeft zelfs een optreden in Paradiso in Amsterdam gehad. Nu dus bij de Johannes Hoeve in Westerhaar!

Dirigent Dick Hatumena -die zorgt voor de vele arrangementen van het koor- is deze middag erg druk: om 16.00 uur moet hij bij Boerderij Dekker zijn, want Dick doet ook de vocals van Celebration.

Het wordt weer een bijzondere muzikale en sportieve middag. De organisatie is er klaar voor en hoopt op hetzelfde mooie weer als vorig jaar. Voor de wielrijders zou dat prachtig zijn.

Om deel te nemen aan Muziek Verbindt Twenterand kunnen kaarten met de routes worden gekocht via de website van Het Punt Vroomshoop en kosten € 10,--.p.p.