Vrijdag 27 oktober 2023

Praatavond TenX9 in de Peddemorsboerderij

Er zijn vast nog mensen die weten wat de TenX9 ook alweer is. Maar voor de mensen die het nog niet weten, die gaan we even bijpraten. Het gaat om een avond waar willekeurige mensen, dus mensen zoals u en wij allemaal, een verhaal komen vertellen dat men persoonlijk heeft meegemaakt en waargebeurd is. De verteller krijgt 10 minuten de tijd om het verhaal te vertellen en we streven naar negen vertellers (tien keer negen = ten by nine= TenX9). Het kan over van alles gaan zoals bijvoorbeeld een leuke vakantiereis, belevenissen op het werk of op een vrijwilligersplek, verhalen die je vroeger als kind of tiener hebt meegemaakt. Het is vaak met een kwinkslag maar hoeft niet.

Er zijn wel wat beperkingen: het gaat niet over overtuigingen, meningen en propaganda voor producten, politieke standpunten en religieuze inzichten. Dus gewoon een persoonlijk verhaal dat vooral leuk is om te delen met anderen.

De naam en herkomst van TenX9 is Belfast, Noord-Ierland waar mensen dit concept bedacht hebben en dat navolging heeft gekregen in andere steden en landen. En dus ook in Vriezenveen.

De Vriezenveense TenX9 is actief vanaf 2017. Jarenlang zijn deze avonden gehouden bij café de Piepen. We kijken daar met weemoed op terug want we hadden het goed bij Harry en Els. Dit najaar op 27 oktober wordt het voor eerst gehouden in de Peddemorsboerderij aan het Westeinde op nummer 342 in Vriezenveen.

Kom dus in groten getale naar de Peddemorsboerderij. De avond is vrij toegankelijk dus gratis met een kopje koffie. In de pauze is er gelegenheid om een glaasje met iets lekkers te bestellen. En aan het einde van de avond nog even gezellig na kletsen.

Als u tot hiertoe gelezen hebt en u denkt, dat wil ik ook want ik zit vol verhalen, dan kunt u zich melden via de e-mail tenx9vriezenveen@gmail.com of telefonisch op nummer 0628508090