Maandag 22 april 2024

Voor de tweede keer werd TENX9 georganiseerd in de Peddemorsboerderij

Vrijdagavond 12 april waren er maar liefst negen vertellers actief om hun verhalen in 10 minuten over te brengen op het publiek. Wederom waren het zeer verschillende verhalen.

TenX9 vindt haar oorsprong in Ierland, Belfast, waar na de geloofsstrijd iemand probeerde de mensen weer met persoonlijke verhalen bij elkaar te brengen. Negen mensen vertellen in tien minuten hun waargebeurde verhaal.

Naar aanleiding van de vorige editie was voorzitter van de stichting Peddemorsboerderij, Dirk Boswinkel ook enthousiast. De organisatoren Jan Vrielink en Johanneke Winkel namen het aanbod van Dirk Boswinkel om te helpen met deze editie dan ook heel graag aan. Wat ook zeker heeft geholpen met het behalen van het maximaal aantal vertellers.

Koffie met wat lekkers werd beschikbaar gesteld door de Peddemorsboerderij. De boerderij was weer omgetoverd tot een gezellige bruine kroeg. In de pauze was er gelegenheid een drankje te bestellen, dit kon contant of met de pin. En aan het einde van de avond werd er nog gezellig na gekletst en geborreld.

De verhalenvertellers waren Henriette Abbink, Frits Jonker, Hans Fokke, Gerard Schepers, Roel Koster, Rely Pas, Rik Pape, Hans Jaspers Faijer en Dirk Boswinkel.

Bijzondere verhalen over de zoektocht van een gezicht bij een naam op het monument in Vriezenveen.

De passie van iemand om een oude boerderij op het Oosteinde te bezoeken die nog onderdelen zoals schaargebinten bevatte van de grote kerk.

Het aantreffen van 47 verwaarloosde katten in een verhuurde woning, dan blijf je zeker met een kater achter. Een bijzonder muzikale reis naar Albanië waar een cd opgenomen in de gemeente Twenterand een grote hit werd in Albanië.

Wist u dat u nog een prima sollicitatiegesprek kan hebben als u een nacht hebt doorgehaald en met een kapotte schoen op het gesprek komt?

Vriezenveen heeft een ondernemershuis wat een broedplaats is om Vriezenveen te verrijken met creativiteit, hier gaan wij in de toekomst nog veel van horen.

Als iemand toch zo goed verhalen kan vertellen en hierbij gaat tekenen dan moet hij er wel geweest zijn, of kan iemand heel goed fantaseren?

Verhalen met een tekening maken het veel levendiger.

Wat maak je wat mee als je 41 jaar op een school werkt.

De Peddemorsboerderij is in de loop der jaren flink gerenoveerd, dit ging bepaald niet zonder slag of stoot maar in 2021 kwam er eindelijk goedkeuring. Ook hebben ze een prachtige website waar mensen de winkels van weleer kunnen bezoeken. Ontdek de historie door over de kaart te scrollen.