Woensdag 31 mei 2023

Vjeans proten op goundag op 31 mei

Het is in Nederland heel gebruikelijk om over het weer te klagen. Dat zal in Vriezenveen niet anders zijn. Op woensdag 31 mei kunt u dat komen doen in de Peddemorsboerderij maar dan klaagt u wel in het ‘Vjeans’ want die dag is er weer de driemaandelijkse ‘Vjeans proten op goundag’ met het weer als onderwerp.

Alles over het weer komt in beeld en geluid voorbij, zoals de weerpraatjes van Jan Pelleboer, de watersnoodramp in Zeeland, de elfstedentochten en het dagelijks voorlezen van de waterstanden. Kent u een plaatselijke weerprofeet of een mooie weerspreuk in het dialect? en wat herinnert u zich nog van de watersnoodramp en de hevige stormen in de jaren zeventig. We gaan rebussen van weerspreuken oplossen en limericks over het weer lezen maar dat helaas in het standaard Nederlands maar de gedichten van de plaatselijke dichters over het weer worden in onvervalst Vjeans voorgelezen. Genoeg stof om over te praten. De boerderij is vanaf half acht geopend en om acht uur beginnen we met de weerpraatjes.

De entree voor deze avond bedraagt 3,50 euro inclusief koffie met Jan Hagel. Aanmelden kan alleen via www.peddemorsboerderij.nl

Meld je even aan via het ‘Aanmeldformulier”, dan weten wij hoeveel personen er komen.

Entree € 3,50 inclusief kopje koffie. Inloop vanaf 19.30 uur. Aanvang 20.00 uur.

Voor aanvang kunt u de entreekosten contant of per pin betalen.Online aanmelden

Vul het formulier in om u aan te melden. Selecteer de gewenste datum/tijd en geef aan met hoeveel personen u komt.

Evenement
Persoonlijke gegevens

Klik op aanmelden om het formulier te versturen. U ontvangt per e-mail een bevestiging van uw aanmelding.