Donderdag 21 april 2016

Workshops in de boerderij

In de Peddemorsboerderij in Vriezenveen wordt op 21 mei een aantal verschillende workshops gehouden. Er zijn verschillende keuzes te bieden voor de creatieveling, uiteenlopend van het beschilderen van eigen meegenomen objecten, tot kleien van huisjes. Onder leiding van kundige begeleiders wordt er ’s morgens en ’s middags gewerkt, waarna het product mee naar huis mag worden genomen.

Anita Stegeman vertelt dat het een nieuwe invulling is voor de Peddemorsboerderij en dat het bestuur dit graag een keer wil uitproberen of er veel animo voor is. “In principe doen wij dit dus in de boerderij, maar als het mooi weer is dan gaan we eventueel naar buiten”. Ze voegt er aan toe dat als dit een succes wordt, dit misschien wel jaarlijks op het programma komt. “Even de belangstelling afwachten. Er zijn zoveel mensen die naar dat soort kunstmarkten gaan, nu kunnen ze zelf aan het werk……”.

BETONLOOK
Er kunnen bijvoorbeeld bloempotten worden beschilderd in betonlook, waarbij gewenst wordt dat de deelnemer zelf de potten meeneemt. Deze workshop wordt begeleid door Marlin.

MEUBELTJES PIMPEN
Hermien geeft een workshop meubeltjes pimpen. “Het liefst moet het een object zijn dat je minder mooi vindt vindt en wat opgepimpt moet worden”, legt Hermien uit. “Of een dienblad, krantenbak.

Noem maar iets. Het kan van alles zijn, maar niet te groot”. Marlin en Hermien willen maximaal 6 personen per groep. Zij doen dit namens Dekker verf en wand.

KLEI HUISJES
Hettie wil de deelnemers leren hoe je verschillende huisjes kunt maken van zelfdrogende klei. Wel in een doos mee naar huis nemen, want het materiaal is nog nat en moet langzaam drogen.

ITAGLIO
Harry van Aartsen, instructeur technische vaardigheden van de AKI, wil zijn cursisten leren hoe je ‘intaglio’ moet doen.
De nogal onbekende term intaglio is een graveer techniek waarbij een gegraveerde afbeelding in gips, afgedrukt wordt op een kleiplaat en daarna door Harry afgebakken en geglazuurd wordt. Na enkele dagen kan het bij Harry afgehaald worden.

“Alle materialen zijn aanwezig”, aldus Harry. “Je kunt een bloem maken, of iets vrij naar een voorbeeld. Gewoon allemaal uitproberen”.

OPGAVE VOOR 15 MEI A.S.
Iedereen die dus creatief aan de gang wil op 21 mei in de Peddemorsboerderij moet zich voor 15 mei opgeven bij Anita Stegeman.

Dat kan per telefoon:
0546-564961, of per e-mail:
a.stegeman439@hotmail.com
De kosten voor betonlook zijn €25,- voor het pimpen van meubeltjes € 35,- voor het huisjes kleien €20,- en voor intaglio €25,-.

Inclusief koffie met wat lekkers. De tijden zijn 10.00 tot 12.00 uur en 13.00 tot 15.00 uur.