Donderdag 24 oktober 2013

36 Kunstenaars uit Twenterand exposeren in bomvolle boerderij

In de gemeente Twenterand zijn veel amateur kunstenaars bezig zijn met het maken van diverse soorten kunst. Dit gebeurd meestal redelijk anoniem en vaak weten alleen de familie of goede kennissen, dat iemand daarmee bezig is. De Stichting de Peddemorsboerderij wil daar graag verandering in brengen en organiseert daarom een expositie onder de naam Eigen Werk’, waar amateurkunstenaars uit de gemeente Twenterand dan hun eigen werk tentoonstellen.

Er hebben zich 37 kunstenaars opgegeven die meedoen aan deze expositie en daar één of twee van hun kunstobjecten laten zien.
De kunstvormen die tentoongesteld worden zijn zeer divers te noemen:
verschillende technieken in de schilderskunst, olieverf, acrylverf, modern, klassiek; tekenen, pastel tekenen op papier; hinderlopen stipwerk, kaarsen beschilderen; bloemstukken van droge materialen; portret fotografie; beeldhouwen in kalksteen, serpentijn enz. beelden van klei, borduurwerk; klein textielwerk; knopenkunst; graveren in glas en spiegels.

De kunstenaars zijn verdeeld over alle vertrekken in de boerderij, de woonkamer, op de deel, in de stal, paardestal en op de bovenverdieping etc.

Tevens is er een prijsvraag uitgeschreven, door Harry van Aartsen zijn vier verschillende bisons gemaakt, die elk een seizoen uitbeelden, aan u de vraag welke bison bij welk seizoen hoort, onder de juiste inzenders wordt een VVV bon verloot.

De expositie “Eigen Werk” loopt drie weken t.w. van 3 tot 19 oktober 2013 en de openingstijden zijn donderdag van 14.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur, vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur en wordt binnenin de boerderij gehouden. Entree is € 1,- p.p., kinderen t/m 12 jaar gratis.