Maandag 31 juli 2023

Bezoek uit Amerika

Familie Dave Peddemors woonachtig in Michigan, uit de Vereniging Staten kwam op bezoek in de Peddemorsboerderij.

Deze familie was op vakantie in Nederland en mailde ons of zij de boerderij konden bezichtigen, deze boerderij met dezelfde naam die Dave heeft. Volgens zijn overgrootvader en vader zijn zij afstammelingen vanuit deze boerderij met de naam Peddemors. Zijn overgrootvader is geëmigreerd naar Amerika en zijn vader is daar geboren, is inmiddels 83 jaar.

Het zou heel misschien kunnen dat zijn verre voorvader uit Enter een broer of neef kan zijn van de Hendrik Peddemors uit Marle, die op de Peddemorsboerderij kwam wonen. De vader van die Hendrik is gehuwd in Dalfsen. Ook de familie Peddemors uit de Pollen is blijkbaar een andere tak. Waarschijnlijk zijn er meerdere families die de naam Peddemors hebben aangenomen.

Dus zeker weten doen wij het niet, maar het was zeker de moeite waard om deze familie uit Amerika met dezelfde naam als onze boerderij te ontmoeten.

Dave schrijft in een mailtje : 'Onze uitgebreide familie in Michigan was enthousisast om de prachtige foto's te zien en meer te weten te komen over deze authentieke boerderij. Wat een geweldige plek!'