Donderdag 16 mei 2019

Druk bezochte foto expositie in de Peddemorsboerderij

Afgelopen zaterdag was in de Peddemorsboerderij de expositie “Wie maakt de mooiste foto van Vriezenveen”. Meer dan 50 foto’s werden tentoongesteld in de Peddemorsboerderij en ruim 210 stemmen werden in de doos gedeponeerd welke foto volgens de bezoekers voor de hoofdprijs in aanmerking kwam, nl. een ‘Fotoshoot t.w.v €200,- bij Stefan Schipper.

Deelnemers werden uitgenodigd om een bijzondere foto te maken in Vriezenveen, van een gebouw, of straat of persoon of een mooie skyline….., niet standaard maar een genot voor het oog! Uit de talrijke inzenders werden de mooiste foto’s geselecteerd door het publiek en een jury.

De jury Arnoud Mekenkamp, managing director Ilford, Stefan Schipper Fotografie en Dirk Boswinkel voorzitter St. Peddemorsboerderij hebben samen met de uitgebrachte stemmen van afgelopen zaterdag, een tiental foto’s geselecteerd, die in aanmerking komen voor een vergroting op formaat A2 aangeboden door Illford Imaging Europe.

De tien winnende fotografen zijn: Rowin Letteboer foto 16; Kim van Nieuwburg foto 25; Douwe Meulenbeld Foto 18; Bennie Schotman, foto 40; Miranda Folbert met foto 14 en foto 13;; Berlinde Drent foto 11; Gré Pape foto 29; Ingrid Roelofsen foto 36 en 35.

Er wordt een avond gepland als de A2 posters klaar zijn in de Peddemorsboerderij, de tien winnaars worden dan uitgenodigd en de posters uitgereikt aan de winnaars.

Tijdens deze bijeenkomst worden ook de drie foto’s bekend gemaakt, die als bouwhekposter tijdens de straatversiering in de feestweek 650 jaar Vriezenveen worden geplaatst.

Ook wordt dan als laatste bekend gemaakt wie de Fotoshoot t.w.v. € 200,- wint die beschikbaar is gesteld door Stefan Schipper fotografie.