Dinsdag 9 januari 2018

Februari exposeren natuurfotografen in de Peddemorsboerderij

De Stichting Peddemorsboerderij organiseert in februari voor de derde keer een expositie, die gaat over de natuur en dan vast gelegd door fotografen uit Twenterand. De fotogroep van de KNNV afd. Vriezenveen gaat evenals vorige jaren samen met de Stichting Peddemors deze expositie organiseren.

Succes

Het tweede jaar deden aan de expositie 30 fotografen mee met ongeveer 240 prachtige natuur foto’s uit de gemeente Twenterand. Deze expositie was een geweldig succes en drieweken durende expositie werd in totaal door circa 600 enthousiaste bezoekers bezocht, die lovend waren over de kwaliteit van de foto’s. De fotografen waren zelf ingenomen met het idee om als amateurfotografen te laten zien hoe zij hun liefde voor de natuur in dit gebied hebben vereeuwigd op beeld en dat voor een groter publiek in deze boerderij te exposeren. Landschapsfoto’s werden afgewisseld met een stiekeme blik op de vele dieren die in en rond Twenterand werden gespot.Dit alles heeft het bestuur van de St. Peddemorsboerderij doen besluiten ook dit jaar deze expositie weer op haar programma te plaatsen. De expositie begint op donderdag 8 februari en eindigt op zaterdag 24 februari.

Aanmelden

Naast een aantal fotografen van fotogroep van de KNNV, is er nog voldoende ruimte aanwezig voor fotografen die ook hun natuurfoto’s willen tentoonstellen in de boerderij. Fotografen die mee willen doen kunnen zich opgeven tot en met 31 januari 2018, via e-mail expositie.eigenwerk@gmail.com of via mobiel 06-53932218, of tijdens de infoavond.

Infoavond

Op woensdag 31 januari 20.00 uur is er een infoavond in de Peddemorsboerderij voor de fotografen die zich hebben opgegeven. Er wordt dan een plek toegewezen waar zij hun foto’s kunnen exposeren, zodat zij voorbereidingen kunnen treffen voor de inrichting van de expositie op zaterdag 3 februari van 14.00-16.00 uur. Tijdens deze infoavond sluit de inschrijving.

Extra opdracht

Dit jaar is een opdracht van de fotografen gevraagd, om een foto in te leveren van een oud schuurtje uit de gemeente Twenterand, afgedrukt op A4. Deze worden gezamenlijk op een wand geplaatst en voorzien van naam. Tijdens de expositie kan het publiek kiezen welke foto zij het mooist vinden. 

Expositie

De expositie is te bezichtigen op donderdagen 8, 15 en 22, vrijdagen 9, 16 en 23 en zaterdag 10, 17 en 24 februari 2018. De openingstijden zijn donderdag van 14.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur . Vrijdag en zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur. Entree is € 1,00.