Zondag 23 april 2023

Film kiek op de djälle groot succes!

Afgelopen vrijdag 21 april hebben Historisch Museum en de Peddemorsboerderij een film vertoond in drie delen over hoe Vriezenveen er uit zag in 1962.

Het was afgelopen vrijdag gezellig en bomvol in de prachtige bioscoop van de Peddemorsboerderij. Ruim 70 personen hadden zich aangemeld om deze film te komen bezichtigen, Een film meer dan 60 jaar geleden opgenomen op een SuperAcht camera, het waren geen beelden van HDMI of 4K kwaliteit, maar dat mocht de pret niet drukken.

Ondanks dat er op de achtergrond muziek meeliep met de stille film, waren de opmerkingen duidelijk te horen in de zaal, van die ken ik...., dat is die......, daar heb je mijn oma.....en nog meer van die prachtige opmerkingen. De Historische vereniging is daar blij mee, wat dan blijven de namen ook bewaard voor het nageslacht.

Na de drie delen over het prachtige dorp, werd nog een film gedraaid van de vroegere varkensmarkt aan de Almeloseweg en later de veemarkt aan de Bouwmeesterstraat.

Na afloop was er gelegenheid om bij te kletsen onder het genot van een hapje en drankje, waar menigeen gebruik van maakte om de opgedane herinneringen nog even met elkaar te delen. Ook was duidelijk hoorbaar dat zoiets wel vaker georganiseerd mocht worden....!

Historisch Museum en de Peddemorsboerderij gaan dit samen overleggen of het mogelijk is om in het najaar nog zo'n avond te organiseren.