Dinsdag 29 maart 2011

Nieuw in de Peddemorsboerderij Voorjaarsfair

Na een lange winter weer genieten van het voorjaar. Dat kan op 8 april in de Peddemorsboerderij, waar een uitgebreide Voorjaarsfair wordt gehouden. Bloembinder Dick Wichers en Margreet Dubbink van kinderkledingzaak De Pinguïn in Vriezenveen zijn de initiatiefnemers van deze fair en zij hebben inmiddels zo’n 17 middenstanders ingehaald om de Peddemorsboerderij aan het Westeinde in te richten met een eigen winkeltje. 

“We willen er een echte fair van maken”, zegt Wichers enthousiast. “Niet strak allemaal met kraampjes naast elkaar, maar iedere deelnemer mag zijn eigen gebied inrichten”. Ook wordt door Dick en Margreet de voorjaarstoon bepaald: de hoofdkleur van de fair is wit. De bloemist wil dan bijvoorbeeld ook alleen maar witte bloemen presenteren, voor de verkoop en de decoratie. Hij ziet het helemaal zitten: “Het wordt ongetwijfeld heel erg mooi”. Tussen de te verkopen voorjaarsartikelen wordt er op de deel een restaurantje ingericht waar de bezoekers even kunnen verpozen. Voor de kinderen is er eveneens plezier. Dick: “Het bestuur van de Peddemorsboerderij organiseert iets voor de jeugd en dat is waarschijnlijk eierenschilderen of iets dergelijks. De kinderen mogen in ieder geval aan de slag”. En ook sinds lange tijd wordt de boerderij voor een dag weer gevuld met dieren, want om het extra gezellig te maken komen er schapen, kippen enzovoorts in de stal. Wat betreft de invulling van de Voorjaarsfair is er gekozen voor diverse zaken. De bezoekers kunnen zich bijvoorbeeld voorlichten over bedden. ‘Ieders Slapen’ zet namelijk een compleet bed neer in de Peddemorsboerderij. 

De Pinguin maakt een klein winkeltje van kinderkleding en Wichers richt een klein bloemenzaakje in. J.J. Broquante presenteert een complete eettafel met decoratie in paasstijl en Welkoop laat veel tuinartikelen zien en heeft ook nog een stukje presentatie voor de dieren. Trendy Loes toont haar voorjaarscollectie en bij Elferink Schoenen is niet alleen de nieuwste collectie te koop, ook is er een hoekje voor de podologie ingeruimd. Glas en Emotie uit Vroomshoop presenteert zich en Beautycentre Hairless en Chantals’ Hairdesign laten zien wat er allemaal mogelijk is. O & O-sport toont de nieuwste sportkleding, T.O.C. brillen heeft de collectie 2011 en Christelijk Boekenhuis De Akker is ook vertegenwoordigd met een collectie boeken en cd’s. Blle & Bo staat er met tal van kraamkado’s. Om iets lekkers op de paastafel te presenteren wordt aan de achterkant van de Peddemorsboerderij een winkel ingericht waar ‘Il Mercantino’ (Italiaanse lekkernijen), de landwinkel ‘De Buterhoeve’ en Kalkwijck Distillers zich presenteren.
Binnen in de boerderij zorgt de Stichting Peddemorsboerderij voor de verkoop van koffie, thee en fris met of zonder een plak cake, daarnaast wordt ook een broodje knakworst verkocht, dit alles kunt u nuttige terwijl u plaats neemt in een rustig hoekje in de boerderij.
De Voorjaarsfair is geopend van 14.00 tot 21.00 uur.

De deelnemers zijn:

1 De Pinguin, Westeinde 237, 7671 ER Vriezenveen, depinguinvriezenveen
2 Bloembinderij Dick Wichers, Westerweilandweg 2, 7671 GG Vriezenveen, info@dickwichersbloembinderij.nl
3 Iederslapen, Westeinde 268, 7671 CK Vriezenveen, s.beersen@ziggo.nl
4 TOC Opticiens, Westeinde 24, 7671 CC Vriezenveen, nicole@TOC-opticiens.nl
5 Welkoop, Nw Daarlerveenseweg, 7671 SK Vriezenveen, vriezenveen@welkoop.com
6 O&O Sport, Westeinde 190, 7671 CH Vriezenveen, info@o-sports.nl
7 Il Mercatino, De Zilvermeeuw 4, 7671 LR Vriezenveen, info@ilmercatino.nl
8 Landwinkel Buter Hoeve, Verzetstraat 6, 7671 GJ Vriezenveen, dekker72@home.nl
9 Schoenen en Podologie Elferink, Westeinde 154, 7671 CG Vriezenveen, info@elferink.com
10 Hairless Beautycenter, Mr. Kunstweg 2 , 7671 ED Vriezenveen info@beautycenterhairless.nl
11 Trendy Loes, Westeinde 7, 7671 EK Vriezenveen, MARLoes_luisman@hotmail.com
12 Glas & Emotie, Nieuwstraat 21, 7681 EP Vroomshoop, verkoop@glasenemotie.nl
13 J&J Brocante, Zuivelstraat 5 Vriezenveen, info@jenjbrocante.nl
14 Christelijk Boekenhuis De Akker, Westeinde 30, 7671 ES Vriezenveen, heshuis@kpn.nl
15 Chantal’s Hairdesign, Westeinde 426, 7671 CP Vriezenveen, info@chantalshairdesign.nl
16 Belle en Bo, Kraamkado, Garvesingel 101, 7672 BK Vriezenveen
17 Kalkwijck distillers, Tonnendijk 176, 7681 BT Vroomshoop info@kalkwijckdistillers.nl