Woensdag 15 november 2023

Vier avonden “Vjölle wille op de djälle” is een succesvolle formule

In de jaarlijks terugkerende voorstellingenreeks van “Vjölle wille op de djälle”, heeft het cultureel centrum Peddemorsboerderij een gevarieerd programma onder de titel “ ‘t geit lös op de djälle’’ met succes vertoond Alle vier avonden was de boerderij tot de nok toe gevuld met een enthousiast publiek.

Zo traden op: conferencier Koop Drost uit Zuidwolde, alias “Koop Stroop”, die als een ervaren buutreedner garant staat voor Twentse en Drentse humor van de bovenste plank.

Theatergroep Stroef

De Vriezenveense Theatergroep Stroef met hun klucht “grensoverschrijdend gedrag” waarin komische situaties en herkenbare voorvallen elkaar afwisselen.

Quiz

Henriëtte Abbink testte de toeschouwers met een quiz over Vriezenveen met de titel “Hoe was ‘t ôk a wier?” waarbij plaatselijke kennis over heden en verleden aan de orde komen.

Duo BorrelNootje

De organisatie kan trots zijn dat het duo BorrelNootje, bestaande uit Irma Hemmer en Hans Klerkx, kwam optreden. Duo Borrelnootje zet de sound van een volledig orkest neer en zorgt voor een mix van dans- en luistermuziek met prachtige hits uit de jaren 70 / 80 / 90 / 00.

Presentatie

Presentatie van deze avonden was in handen van Geertruida Boers en Herman Dasselaar die tevens in onvervalst Vjeans, het thema “typisch ‘t Vjenne” met het talrijke publiek ging doornemen.

Gerhard Rohof

De muzikale omlijsting van de avond was in handen van onze rasmuzikant Gerhard Rohof.

Naborrel

Na afloop van de avond was er nog gelegenheid om gezellig even na te praten met een hapje en drankje, tijdens de naborrel speelde het Duo BorrelNootje nog enkele nummers.