Donderdag 5 juni 2014

Zaterdag 14 juni Smaken van Toen

Wegens groot succes vorig jaar wordt er weer op zaterdag 14 juni a.s. in de Peddemorsboerderij aan het Westeinde in Vriezenveen een bijzonder evenement georganiseerd onder de naam “SMAKEN VAN TOEN”. Veel oude gerechten van vroeger zijn inmiddels in de vergetelheid geraakt. Wanneer je ouderen vraagt naar slieriesoep, dat weten ze best waar het over gaat. De jeugd zal dit echter niets zeggen. Misschien dat de naam watergruwel een lampje zal doen branden. Maar hoe het smaakt en wat het is, zegt velen niets.

Om daar verandering in te brengen hebben bestuur en vrijwilligers van de Peddemorsboerderij vorig jaar een evenement bedacht, waar bezoekers ruim tien oude gerechten zelf kunnen proeven. Om er een paar te noemen: riest met proem’n, kruudmoes, kaantjes, pork, gortepap, slieriesoep en hetebliksem, Natuurlijk zijn er meer en daarom wordt iedereen uitgenodigd om alles te komen proeven. De recepten voor het zelf thuis maken, liggen gratis klaar op elke kraam.

Om de sfeer te verhogen en oude tijden te laten herleven is er een harmonicaspeler en lopen de vrijwilligers in klederdracht . De boerderij is opnieuw ingericht en echt de moeite waard om weer eens te bezichtigen.
Kinderen kunnen zich buiten goed vermaken met sjoelbakken met een hindernis. Best spannend voor hen.
Buiten wordt er voor de inwendige mens goed gezorgd, want er zijn vers gebakken pannenkoeken, groentesoep en koffie met krentenwegge te koop.

De openingstijden zijn van s’morgens 11.00 uur tot s’middags 16.00 uur en de entree bedraagt € 2,-. Daarvoor mag men gratis proeven van de oude gerechten.
Het beloofd weer een bijzondere dag te worden.